Muzica și cărțile #1

Tot stau de ceva zile și mă gândesc la o nouă rubrică, mă tot gândeam ce-aș mai putea posta, având în vedere că timp de citit nu prea am, așa că nu am reușit să finalizez vreo carte nouă ca să-i pot face o recenzie. Am simțit că atmosfera de pe blog e prea seacă, iar ceea ce postez deja a devenit oarecum cotidian, așa că într-un final mi-a venit o idee. tumblr_ncfuwvJQBb1so9f96o1_250

De acum, săptămânal (dacă nu uit), voi posta câteo carte căreia îi voi atribui o melodie, care să aibă un subiect asemănător. Cu alte cuvinte, voi încerca să îmbin cărțile cu muzica, cititul cu ascultatul :D.

În săptămâna aceasta, cartea/seria și melodia/albumul care se potrivesc, după părerea mea, sunt:

Seria Fallen(Damnare) -Lauren Kate și Ablumul Fallen -Evanescence

tumblr_nd630oYyrY1sxufgro1_500

 

Despre album:

Fallen este primul album al formației rock Evanescence lansat pe 4 martie 2013. Acest album i-a urcat pe membrii formației pe culmile gloriei, atât datorită pieselor bune cât și datorită solistei vocale, Amy Lee . Piese unice ca „My Immortal”,„Going Under” și „Bring Me To Life” le poți asculta la nesfîrșit. Componența formației erau prietenii cofondatorilor Amy Lee și Ben Moody, John LeCompt, Rocky Gray și William Boyd, fiecare contribuind la cântecele Evanescence  Primul lor album, Fallen, a câștigat de 6 ori premiul Platinum, a stat 43 de săptămâni în Billboard Top 10 și a fost vândut în peste 14 milioane de copii în toată lumea. Fallen a stat șase săptămîni în topul albumelor din Anglia,  fiind pe #1. În SUA, albumul a rămas în topuri peste 100 de săptămîni și a ajuns pe locul 3. Din aprilie 2005, Fallen e singurul album din istorie care a stat un an întreg (52 săptămâni) în Billboard Top 50. În total, Fallen a fost ascultat 104 săptămâni la Billboard top 200, cu 6.6 milioane de copii în SUA.

 

Despre prima carte a seriei:

Unii ingeri sunt sortiti caderii!
Exista ceva dureros de familiar la Daniel Grigori.
Misterios si distant, el ii atrage atentia Lucindei Price inca din prima ei zi la internatul Sword & Cross, din inabusitorul Savannah. Ajunsa aici dupa ce prietenul ei moare intr-un accident misterios, Lucinda, o adolescenta de saptesprezece ani, se indragosteste de Daniel, dar descopera un adevar incredibil de  tulburator: el este un inger cazut, iar iubirea lor este veche de secole si sfarseste tragic de fiecare data cand se intalnesc.
intr-un decor apasator si opresiv, in care ingerii nu se deosebesc de muritori si unde umbrele vegheaza amenintator orice miscare, povestea lor evoca un romantism diafan si angelic.
Periculos de incitant si intunecat de romantic, ingeri cazuti este un thriller fascinant si povestea de dragoste suprema.

Recenzia primei cărți o găsiți aici.

Am ales această combinație, pentru că mi se pare că albumul și  această serie se potrivesc, cel puțin din perspectiva mea. Sunt de părere că nu doar titlul este factorul care aproprie seria de album, ci și starea care o degajă ambele. În plus, și mesajele celor două sunt apropiate.

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s