Percy Jackson și Olimpienii 2

A doua carte: Marea Monștrilor.                                        

descărcare (1)

Recenzie: 

Pentru prima dată, Percy Jackson se bucură de o viață normală și liniștită. Totul se schimbă însă în ulima zi de școală, când un joc de dodgeball aparent banal se transformă într-o confruntare pe viață și pe moarte cu o echipă de canibali gigantici. Pentru a-și salva viața, Percy pornește spre Tabăra Semizeilor, dar descoperă că amenințarea planează și asupra taberei. Îngrijorat de schimbările petrecute în tabără și bântuit de vise alarmante cu prietenul său dispărul Grover, Percy pleacă împreună cu Annabeth într-o misiune care ar putea hotărî soarta taberei, dar și a lor. Însă pentru asta eroii vor trebui să înfrunte pericole înfricoșătoare în Marea Monștrilor.

Părerea mea: 

Această carte dă contur adevăratei acțiuni. Ceea ce înseamnă că primul volum a fost doar o mică „încălzire” care m-a făcut să mă obișnuiesc cu personajele, cu decizile și gândurile lor și cu Tabăra Semizeilor. A doua carte a seriei  scoate la iveală o mică idilă pe care abia apuci s-o simți din cauza suspansului care domină atmosfera. Acest lucru m-a făcut să nu-mi pară rău c-am ales-o în bibliotecă. Cartea te va ține cu sufletul la gură chiar și după ce o închizi, suspansul trezind curiozitatea oricărui om.  Naratorul a știut cum să plaseze în fața cuvintelor un adevărat film mult mai reușit decât ecranizarea. Acesta fiind un motiv în plus care m-a făcut s-o iubesc.

Bile albe:

Încet, încet seria Percy Jackson și Olimpienii îmi intră pe sub piele. Faptul că, din fiecare vomlum iese și cate o învățătura îi dă o notă de perfecțiune.  Rick Riordan se pune în pielea băiatului, povestind la persoana I. El ne ajută să simțim, pe lângă curiozitatea și suspansul nostru, emoțiile lui Percy.  Naratorul continuă carte S.F cu aventuri paranormale care, devin parcă mai interesante când sunt îmbinate cu legedele despre zei și Olimp.

Bile negre:

Percy-Jackson-Marea-monştrilor-alte-aventuri-ale-lui-Perseu

Ecranizarea- ca deobicei, o carte întrece cu muult valorile stilistice a ecranizării. Acest lucru este valabil și în cazul acestei serii. Am impresia că, acest film, a fost făcut după un rezumat al cărții, deorece doar 50% din acțiunile prezente în film sunt ca cele din volum.  E normal că nu-l puteau face exact ca și cartea, dar  mă așteptam la ceva mai diferit. Ecranizarea nu s-a ridicat la nivelul promoțiilor făcute și nici într-un caz, la nivelul cărții.

Nota mea: 5\5

Sfârșit:

Încă o carte ce mi-a ajuns la suflet! Cum să n-o iubești? Cum să nu-l iubești pe Percy? Garantat nu trebuie să vă lipsească din bibliotecă.

Advertisements

2 Comments

Filed under Recenzii

2 responses to “Percy Jackson și Olimpienii 2

  1. Pingback: Recenzie-Blestemul Titanului (Percy Jackson și Olimpienii 3) – Rick Riordan | Just another fantasy world

  2. Pingback: The Disney Song Tag | Just another fantasy world

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s